Sunday, 29 May 2011

Pavi - Mid - Curve

rasa lama jugak xupdate kan.... huhuhuhuuuhu... semalam kan ahad... so plan2 mmg nk tgk KungFu Panda 2... then pegi Pavi koz nk makan LaMian. before tuh, pg mberatur panjg, skali tgk suma seat penuh. dgn kecewanya pg mkn LaMian n decide nk pg gegar Signature Garden.

Punye Ramay Beratur sampai jd Panas tmpt tuh.
 
Ni lah La Mian Kuah Kacang... Pedas yooo & 1st Time Makan xAbeh...
 
La Mian Sup.. Xpedas Lgsg

& pastu dgn harapan pg Signature Garden, PON SAMA!! Yg ada seperate seat, yg dtg tgk sesorg pon bongek, g amek seat yg seblh kosong dh tau Signature tuh mmg Kaple Seat jeee ada... Bintat btul~!!! Then Fen pon dh kecewa sgt... OK lah kita g cari mkn, mkn xbrapa sgt koz dedua dh kenyg, then cari eskrem je lah.... 

 
Kt Lift pon amek Gmbr? Xley Blah... & hari tu aku pakai tudung, xpakai shawl, nih sbb c fen suka aku pakai tudung dr shawl.. hehehehe
 
Makan jee... XPaham Xpaham
 
Dlm Hidup aku, nih 1st time aku pilih Eskrem Buah.. Dh kenapa ek? Green Apple Flavor plak tuh.
 
Ini lh yg tukang menghabiskan...
 
Breen Apple Galatissimo. (btul ke eja?) hahahhaha
 
Macham Macham.. hahahhahaha

Fen dh tarik2 Muka, n aku ckp lah "Lek ah.. Baru xdpt tgk KungFu Panda dh touching, kalo xdpt Fast5 blah lg lah nk touching2" hahahhaahhahahaha
then aku tya die, ada beran? kita g gegar E-Curve plak... kitorg nih kalo tgk wyg ahad kt e-curve lah yg seng dpt... ok dgn harapan nih pg e-curve, but still!!!!!!!!!!!!!! PENUH!!!!! eh apa kebende...... bese lah budak2 ramay kan... ok lah dgn kecewanye, pg lah jejalan pg Celcom Center kt Ikano koz Fen nk cek BB die... & seterusnye kitorg g Bershopping kt Populor.. Beli lah apa2 stationery... & Fen beli Pencil Case Baru.. Akhirnye Tamat jugak riwayat Milo Box tuh.. hahahahahhaha
& dah xtau nk bwat pe... Beli Buah duduk2 n cerita2 n fen stat ceramah2... =)

Kesian budak nih kecewa xdpt tgk KungFu Panda 2. Aku swuh die tgk Youtube je lah..

Sweet Apple... 
 
Pipi dh mcm Hamster!

Balek dedua penat koz menyinggah 3 shopping mall dlm 1 Hari... =)
& Last fen mkn Shimino jee.. hehehehhhe



THANX GOOGLE!!!

Semoga ceria slalu.. How I Miss Kak Su, Kak Lind, Kak Ikin, Sam. & Shini @ Destinasia...
They Make me Laugh Every single Day.. =D

Wednesday, 25 May 2011

CD Game & Sayuran...

Mowning Mowning.... Sgt Malas nk menype... today Hari kedua Terakhir bekerja di sini (dmana? itu kita tdk tau) hehhheheheheh... just a simple update... Last Tuesday, fen swuh turn Serdang die nk g Mines beli CD Game.. Bintat btul aku kena naek KTM, naseb xramay... then baru pg Mid Makan kt Zen Secret Recipe... koz mak fen kata salad kt situ sedap, so nk try (sejak bila plak aku mkn sayur n buah2?) hahhahahaha...


Ceht.. Pakaian Kerja Konon... POYO jeee.. CD Game pe tuh? 
* Mak Aii.. PERUT!!!!!!!!!

Rupa dh Bapak Org pon still Gila Game.. 
*Ada die swuh aku beli CD Dota??

This is the Salad... Sgt Sesuai kalo diet2... Diet ke aku?? Xde Maknanye... haahahhaha

Ini ke apa namanye... sayur jee semata2 tp sedap gila!!!

Konon Beli Roti Simpan kt umah... hahahahaha

Tuh jeee Ctew nye... ok lah sambung mendesign2 lagi (keje2 sambilan).

=)

Monday, 23 May 2011

Selamat Pengantin Baru Epul.

Kenal Epul nih since 2006 lagi kot... kenal pon koz die dlu kaple dgn my bestfrend time skolah (shepah). tp relationship dorg xpanjang, n Epul skang dh pon kawen... Cograts pul....
Akhirnye kita tau jugak, Jodoh epul bukan dgn Shepah
*wink
=)




Owh aku sgt bermuka tembab..... ahahahhahahhahah.... 

Aku Plak Bila? *kentut!

Thursday, 19 May 2011

Thanx Yesterday coz u Cheer Me Up!


Haaiippp... hari ni jumaat,dtg keje dtg seribu senyuman koz esk cuti n smlm pon dh cuti... hahahaha Smlm cutih koz bangun pagi kepala dtg migrain... pastu pagi dlm 11AM, c sha call, bese lah c shaheera nih xboley dgr kalo aku cuti ke MC ke msti die akan dtg umah n ajak lepak bersama.... aku on je lah memandangkan kepala dh ok kan... Sha mcm bese lah smgt gile kul 3PM dh tecangak depan pintuh umah aku... ok, salin baju siap2 n gerak g curve. Nk Tgk Nur Kasih The Movie kitorg nih... besele, pompuan kan, peminat setia... 

Dedua mmg kebulur, so pg lah Nyonya kolor, kata dh ptg kan, so nk mkn lah kuih muih... pastu trus nuju e-curve tgk tiket wyg, dh beli nih, c sha nih kebulur lg nk mkn Paddington plak.. aku dh kenyang nih, ok lah bwk jugak pg mkn Pancake... kongsi cket lah dgn sha...


Tuh lah xnk cocok duit awal2, dh nk pg baru tecari2 ATM. ATM drive thru!

Perlu ok amek gmbr.. hehehehe

Dlm Lift.. perlu yee!

Diet kee? Baru cket nih!!

owh Mata Kecik!

Ngap Ngap.

3,4x aku amek gmbr yg sama. sumanye sbb xcun katanye!
Ko yg xcun. aku cun! hahhahah

Paddington House of pancake

Fen - sha order New York Cheese Pancake.. SEDAP!!


Sorok buah dlm handbag n mkn dlm wyg..

Malu tgk Org!

Owh lupa psl Nur Kasih The Movie ek? hurrrmmmm.. Cite ok. tp part adam Hilang kt Jordan tuh xpayah lah rasanye, kt Msia je dh best, asek nk ilang je c adam tuh... akhir kata, yg Tgk Majority Pompuan (mcm tgk movie time org smayang jumaat) kalo ada laki pon cket itpon 2,3 kerat! citew dr awal sampai akhir..... NANGES JEEE! Air mata baru kering dh Banjir!!! dh lah aku tgh emo2, salah tgk wyg plak... dh nanges jee keje... pastu awek sblh aku sebuk becerita (confirm xtgk kt tb). tp dgr lah esakan2 tangisan di kiri depan blkg... hehheheheheh

Ujan... Destinasi seterusnye? PALING BEST... 

Destinasi kitorg strusnye agak rahsia koz kalo ada yg tebaca kantoi plak kan... hehehehheeheh.... tp activity kalo dlm keta time be2 adalah ini... Malu nk tunjuk! tp xpelah.. tunjuk jugak!! jeng jeng jeng...

video
Di Penjara Janji - Awie 
Before tdo smlm, aku tgk video nih tekekek2 ketawa....
part chorus gila Jahanam! 
=)
& aku pon xtau lah suara sapa yg haruk gile.. aku ke sha kee.. dh xcam dh suara sndiri yg mana.. suara awie pon tenggelam!!!

Btw. Thanx to Shaheera koz she's always be anywhere, anytime when i need her. she comfort me well. she will be behind me in any conditions of my life. we do fight, we do argue, we do hate each others, we do kutuk each others but dont know lah why we still here together. its a sweet of u. I always said to her, "Dont Worry, u will find a true guy that waiting for u, just u dont know yet, let time show u" & now she Happy being single!! 
=D



Kepada Madu sha yg TERbaca, sorry to say : 
Yg Ko duk Perli2 aku kt fb koz aku comment laki ko, aku xkesah n xamek port pon... bukan aku nk pon! yuccks! tp aku kesian gila kt ko, koz ko dapat secara rampas. tebaek ah lu! member punye pon nk rembat... n dont worry, we wont be a friends. u might look similar with sha, but u not her! SEDEY NK NANGES TGK KO!!

cchooowwzzz





Monday, 16 May 2011

Selamat Hari Guru. Saya budak Baik!


Selamat hari Guru kepada:


1- Tadika Ansar Bandar Baru Sg. Buloh
2- Sek Ren Kebangsaan Bandar Baru Sg. Buloh
2- Sek Rendah Sek 7, Kota Damansara
3- Sek Men Kebangsaan Seksyen 10, Kota Damansara
4- KLIUC

Tanpa Mereka xmungkin saya lepas UPSR, PMR, & SPM n meneruskan pelajaran ke alam kolej & baru memasuki alam pekerjaan. Mcm2 pengalaman ketika waktu skolah, sgt sronok bile di kenang balek n rindu plak... zaman2 mengenali suka2 cinta2 kt lelaki. hahahaha zaman2 gadoh gelak2 maen2 suma time skolah... zaman ejek2 nama bapak, ejek2 n gadoh2 mulot dgn dak laki... paling best bile zaman2 kaple kaple kt skolah.. hahahahahahahahahahahahha..... kalo xde zaman2 tuh xde lah kenangan kan... 

Nk tau x, aku dlu stat jd pengawas ms darjah6 - form5. nk tau beberapa rahsia x ms aku kt skolah men dlu? mana2 kawan2 aku yg telibat tuh dorg tau lah.... korg pecaaya x aku yg mmg budak baek nih... penah masuk buku disiplin skolah dr F1, F2, F3, F5!!
Ok, ini senarainye:

2001 - begadoh n sampai patah kerusi kawan aku sepak, tup2 pengetua panggil, disiasat2 di bebel2, dengan bangganye aku tulis nama, alamat, no tepon segala details aku dlm buku disiplin skolah!!!

2002 - ini yg aku katakan bukan salah aku tp aku pon kena... akibat aku xblajar exam, aku diturunkan kelas, time tuh aku baru kenal2 lah classmate, then begaduh antara pompuan n lelaki (special) dlm kelas, dorg gadoh kt meja aku yg tgh2, aku just duduk n bwat xtau... tbe2 nama aku kena panggil telibat. hangen ah aku!!! dgn xsemena menanye, orang lain kena rotan sekali aku 2X, n dgn bangga lagi AKU TULIS BIODATA DLM BUKU DISIPLIN SKOLAH. Balek je, aku jumpa minah tuh aku tepek dlm kelas, pastu xtegor lgsg sampai skang... aku ingt lg nama dak tuh ANIS, kurus2 pakai spek! hhahahahah

Ada Lagi!!!! 1hari tuh suma dak pompuan dpggil masuk surau n kena bukak tudung.. kt situh lah aku KANTOI KOLOR RAMBUT... orag lain kena rotan sekali, aku kena DOUBLE!!! sbb aku PENGAWAS!! aku ingt lg nama ustazah tuh, tp die dh meninggal tahun 2006 kot, lps kitorg SPM. lagi skali!!! DGN BANGGA AKU BG BIODATA KT USTAZAH!!!

2003 - Lagi skali!! Jenis XMakan saman punye org!!! aku kantoi lagi tahun ke2 sbb kolor rambut!!! saje aku suka kolor2 rambut... org lain sekali rotan, aku DOUBLE!!! aku mmg suka bg biodata aku kt ustazah kan... 
arwah ustazah lah sbnrye...

2004 - aku baek cket, tobat dh xnk kolor2 rambut n ingat nk stay cukup lah 3 thn.... tp... apa yg xsedap tuh, masa bwt eksperimen kelas fizik, ada 3org 1 grup, aku 2org dgn mmber aku melayu n 1 dak cina. tgh bwat eksperimen, sedap laj aku kacau termometer tuh kan, skali tgk2 Mercuri (btul ke eja) termometer dh ada dlm bekas... AIK??? HAMBBEK... PECAH TERMOMETER MAKMAL!!! xmasuk buku disiplin, tp aku kena bayar sorang RM7, cina tuh xbyr koz bukan slh die lah KOT!!! hahahahhaha...

2005 - DAMN!!! kantoi!!!! kantoi ponteng kelas!!!! hahahahhahaha.... ponteng kelas plak dgn ketua pengawas pompuan(waney) n beberapa org kawan... pg lepak kt kelas lain...yg nih aku xingat aku bg biodata ke x... tp yg aku ingat kitorg kena siasat n bebel mcm polis ah dgn cikgu kimia... 

ingat lagi ms F5, aku ngn dak2 kelas pompuan aku gadoh dgn dak kelas ptg pompuan! asal kitorg dtg pagi, kelas beselerak! asal nk exam 720AM, meja kerusi besepah2... akibat dendam ada 1 ari tuh, dak laki kelas kitorg 4org je, slh sorg dpt surat cinta dr dak ptg, yg kitorg plak amek surat tuh pg tampal kt papan blkg tmpt cikgu!!! lagi ah haruk dak2 ptg tuh... ada plak dak kembar yg jahat gile... asa 1 hari tuh, tah sapa kt skolah maen bawang, bau bawang kt tgga, mmber aku nih g amek bawang2 tuh g teyeh dkt kerusi dak kembar yg kelas ptg tuh.. xtau lah apa jd, nk dipendeekkan cite, kitorg dpggil stay back utk jumpa cikgu ptg, guru kelas lah... ingt kan apa, rupanye cikgu ptg tuh pon sama duk back up back up anak murid die... kitorg bwat bangang jee.. besele dak F2 vs F5. layak ke ko? hahahhahaah

AKU DH CKP!!!! AKU BAEK!!!


Korang pon msti ada pengalaman mcm aku kan??





Sunday, 15 May 2011

Tesalah Boyfrend??!!

Hari Teserempak Sedunia? Apa kes? hehehhhehe... Cer nye mcm nih. Sabtu haritu supposely fen x turun KL, koz ada org dtg umah die, last min cancel n ttbe kata nk turun KL plak, time tuh 4PM, sah2 die sampai maghrib kan.. paham2 leee... nk siap apa suma.. (kpd dla dyana msti phm kan) =)


Masa Odw to Ceneileisure tuh, Lalu kt Garden celah2 tuh, ttbe Fen jerit nama aku kuat (besele org jalan laju nk keja wyg). Tup Tup Rupany c Effy Effot... Ok lah peluk2 cium2 duk Kata "KO GEMUK! KO LAH GEMUK! KO PON GEMUK JUGAK!" gemuk2, padahal maseng2 xsedar diri tuh sama2 naek badan... hahahahhaa

& kitorg decide nk tgk wyg kt Curve, tah kenapa dlu xsuka skang asek nk tgk kt Cineileisure(btul ke eja?) tuh je, mybe koz seng dpt xpayah line up panjang2 mcm kt OU or Mid... Tp alangkah malangnye, line up yg sgt panjang + xbegerak gerak!!! aiyyoookk.. n decided ok lah selasa cuti hari wisak kan, so kita tgk selasa mlm nih kite jejalan je lee ek...

OK.. Bermula, bila nk turun escalator, Ternampak Farid + Amalina!! Jerit ke maen nih nama Amalina, n swuh die tggu kt bwh lps turun escalator... n excited borak2, gelak2 nih... pastu Farid plak tejumpa kawan die... OK lagi lah... sambung lg nih Borak2 Gossip2 tetbe aku nmpk kt escalator, MCM KENAL!!!  trus fen kena tarek, mamat nih gelabah lah koz tekejut... Aku tgk seterusnye... Yess... That's it!! JEJAK KASIH DISITUH!!!

Lps tuh Amalina + Farid pon nk Gerak dh, n kitorg pon Meneruskan Pejalanan utk Hang up dgn kawan2 Fendy yg lain. Nk pg mana tp xtau... OK GAMBAR!!!

Poyo je ko Effy... *snap!

Zeebo & Moe.

Kurang 2 -Ams & Ass

Kenny Rogers

Memula Be2, pastu trus jd Be-5

Moe Poyo tgk Menu, At last order Mineral

Gigi kitorg Sama

Allah kalo yg nih melantak..... Mmg Superb!

Lama xjumpa mmber kan.. I Know How he Miss Them.
Slalu ckp "Lama xjumpa dak2 Bangi"

After that, pg Uptown Dkota, Moe suka pg Kedai Perfume jee.. Yg lawn mmbontot...
(Muka Moe.. Sapa nk Kakikan?)

Zeebo Hilang Parents

Apa yg aku Gelakkan sgt?

& Nk tau ctew bodoh n bangang x? Masa kt kedai Sticker, Aku pon masuk lah trus menuju ke arah Ben & Zeebow, depan dorg ada laki pakai Hitam (sama dgn fen). Aku pon confident dtg Rapat & pegang die, Pegang apa? haa.. itu kita tdk tau!!! Pegang kat perut (tepi) je lah... Pastu org tuh Toleh jee.. Aku trus jerit Lari Belakang Ben Sorok2... BABI!!! SALAH BOYFREND!!!!! YG ABG TUH PON BEDIRI DEPAN ZEEBO N BEN BWAT PEE?? RUPANYE C FEN KT TMPT LAIN!! paling memalukan!!!

nih kali ke-3, Before nih kali petama ms kt kajang, org depan aku baju hitam aku nk pegang tgn die, naseb baek perasan!!! pastu kali ke-2 masa Hari Raya kt umah fen, c Ams pakai baju Hitam, aku nk pegang die jugak (Naseb xpegang lagi). Nih lah Kali ke-3 yg mcm Haram!!! FEN JANGAN PAKAI HITAM LAGI!!!
Malu Gile, Moe kata aku Gelabah gile.. Tp mmg Pon!!!! Damn!!!

#$%_)*^&%$%#$%#$@%&%^&(*&(*^^&%^#$%