Monday, 25 April 2011

Penunggu Istana VS. Paranormal 1 & 2


Ahad lepas 24Apr2011, tepikey nk tgk wyg tp xtau citew pe, samada Penunggu Istana or Red Riding Hood (versi bunuh2). n kitorg decided nk tgk Penunggu Istana... Ok lah... After g Melantak, Pusing2 Ikea, Kitorg pon nuju ke cineileisure, tiket dh beli awal2 nih... 

Overall citew ok lah, tp ada yg aku duk tertya jugak ttg cite nih, Nape lebey ramay Pompuan dr Lelaki? seperti yg kita sedia maklum lah kan, bese nye pompuan nih lg senang kena ganggu, histeria ke, rasuk ke, apa ke, mmg slalu dikaitkan dgn pompuan... lagi2 kalo pompuan tuh tgh period, lg lah ramay yg x diundang suka menempel kan tp... ntah lah ek. 

& pasal bakar kemenyan tuh suma, tuh mmg agak berani ah, kalo aku pon nk bau2 kemenyan pon aku seram. =) n lg, pasal darah period tuh, hurmmmm kenapa ek? slalu kalo malay nih pad tuh kita basoh berseh n gumpal2 kan before kluar bilik air kan, tp yg nih pad adalah btul2 kot yg xdicuci, (tgk dr bentuk pad tuh lah) n pad diambil tanpa pengetahuan tuan punye badan. musykil disituh~ heeee...

Psl org kata nmpk2 bnde tuh, mmg lah ada mcm muka org kt dinding n susuk badan ms c sarah tuh berlari kluar kt hutan, tuh je lah, xde lah byk seperti mana yg dkatakan... n kalo pintu tebuka tutup, camera begerak sndiri, tingkap tebukak, topeng jatuh tuh agak tekejut gak ah!!!!! senyap2 ttbe bunyi PPRRRAAAAAKKK~ hihihiihihiihhi....

Overall boley dikatakan agak SUSPENDA ah... mcm cite paranormal omputih tuh... 

Scene paling seram - haaaa.... pd aku lah seram~!!! time c sarah tuh view camera, topeng burok tuh atas meja, then bila die jln2 view atas almari topeng tuh ada atas almari dgn keadaan bediri tgk die... & c sarah tuh lintang pukang keluar tgglkan awek pakai tudung tuh... Perrghhh kt situ pd aku agak seriau, koz aku xsuka topeng2 muka org nih... hahahhaha....

Dan................. Kenapa!!!! jln cite n ending lebey kurg Paranormal 1 & 2 versi mat Salleh tuh.. 
- Yang kena rasuk adalah lelaki dan bukannye Girl yang pad period ye dbwat pakai.
=)

- Amar duk depan camera lama = sama dgn paranormal 1
- lps bunuh mmbunuh, duduk kt krusi lama xingt dunia xbegerak2 = paranormal 1 (after pompuan tuh bunuh husband die, duduk kt tepi katil berejam2 sampai polis dtg- 
*sapa yg tgk CD before keluar wyg tau lah ending lain selain kt wyg tuh) =)
Ending - Meninggalkan cSarah sorg jee yg tggl = Paranormal 2, anak pompuan kakak die, tdk dibunuh koz pg camping.

Overall, cte se akan2 sama dgn paranormal, tp rs paranormal omputih lg scary kot... kot lah*



Paranormal 1versi Eng, After bunuh husband, girl nih duduk mcm nih 24jam++

*Kita pon xtau sejaouh mana benar dan relity nye seperti yg dcerita kan... hurmmm.. 

Mood : Dh dekat sebulan download Paranormal Tokyo Night, Sampai skang xtgk2.. xbrani ke xnk ke xtaulah... hahhahaha



4 comments:

  1. so bape star nak bgi? plan nk tgok... tp mcm x syok je... gelap je kan cite die

    ReplyDelete
  2. 2 1/5 star rasanye... hehehehhe...
    gelap mmg gelap, tp hantu tuh kalo nmpk pon mcm xnmpk... hahhahah

    ReplyDelete
  3. tengok la paranormal tokyo night 2..pas 2 bg post..ley dlod pas nih hehe

    ReplyDelete
  4. haahhhahhaha... mmg nk tgk, tp asal nk tgk mcm nk xnk jee... 1 day mmg kena paksa tgk jugak nih! koz suma paranormal dh tgk... hahaa

    ReplyDelete