Thursday, 7 April 2011

Kepala Blog Baru.

Hellow... Selamat Malam... Before tdo nih... nk kongsi2 cket lah kan... aku baru je abeh design header...
its just a simple header (again). hahahahah....  Bwat ye sonang ajee... still guna Photoshop lah kan... sajee gatal2 nk bwat header nk tukar2.. hihihihihii... 

*Click Click utk (pic) Tumbesaran Tulang yg Sihat*


1 - aku start dgn maen2 kolor, aku pilih 2 color utk menjdkan 2 tone color. *pink + pink (but more brigther)
nmpk line2 graf tuh? funsinye adlh utk memastikan subjek lurus dgn jarak yg sama, slaloo graf2 nih aku pakai time bwat brochure, senang nk kira n n jdkan 3 bahagian. 


2 -Kali nih aku decide xnk guna muka ke gmbr kartun ke apa... just nk mainkan dgn font, color, brush & shape. Mcm beselah brush n shape boley di download freeeeeee dr google.. font pon aku download jugak. heee...


3 - Skali tgk pompuan yg hujung tuh sesorg mcm kesian n kosong plak kan... thats y aku tambah lg 1 shape sexy girl (nama shape tu) n jdkan dua... & tambah tulisan "POTPETPOTPET SESSION"
pastu aku tgk belah kanan plak mcm kosong, just aku letak brush n aku duplicate layer, sama jugak brush yg belah kiri tuh. saje duplicate tp if korg nk samar2 kan brush ke background ke just play with "Opasity & Fill"




& last the result. owh LUPA!!! perasan x background pink bright tuh diletak kan belakang shape girl tuh? koz pd mata aku, aku nk bg tonjol shape tuh. konon mcm auto focus lah kalo pakai DSLR kan... hahahaa... kalo nk pakai filter flash light mcm xsesuai. n background kolor aku maen cket dgn opasity n fill, supaya background tenggelam n subject timbul!!! koz kalo x, kolor bckground tuh pekat n sama je nmpk timbul tuh...

New* Baru Diubah2 sedikit.



beginilah ctew yeee (skali tgk dh mcm Iklan NONA) hahahaha...

potpetpotpet session TAMAT. 

"Dont Judge People by Its Cover."
 Bekerja sama2 dulu dgn org lain, baru kita tau org tuh BOLEY PAKAI KE XBOLEY PAKAI!!!.



3 comments:

  1. saya punya simple saja. hehe. tak pandai lagi, tunggu masa

    p/s : alangkah indahnya dapat komen tanpa disusahkan oleh 'word verification'=)

    ReplyDelete
  2. sy xsampai sebulan bwat blog... just nk try2, but still byk lg kena blajar.

    ReplyDelete